Hoofd Xbox afdeling verlaat Microsoft

Don Mattrick wordt CEO en ontwikkelaar bij Zynga.

Don Mattrick, het hoofd van de afdeling Interactive Entertainment bij Microsoft welke verantwoordelijk is voor de Xbox, heeft zijn functie bij Microsoft ingewisseld voor de functie van CEO bij gameontwikkelaar Zynga.

Komende 8 juli zal Mattrick beginnen bij Zynga waar hij de voormalige CEO Mark Pincus zal vervangen, zo is aangekondigd op de blog van Zynga. Pincus blijft wel voorzitter van Zynga en neemt er een functie, hoofd producten, bij.

Het vertrek komt op een moment dat er bij Microsoft een grote reorganisatie staat gepland. Mattrick zou bij de reorganisatie een grotere rol bij het bedrijf krijgen. De CEO van Microsoft, Steve Ballmer, heeft in een brief de functie bij Zynga een 'grote kans' genoemd voor Mattrick.

Ook bij Zynga is er veel te doen. Zo heeft het bedrijf begin juni nog aangekondigd 18 procent van de werknemers te ontslaan. Wellicht mag Mattrick schoon schip komen maken.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jelmer Dijkstra

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread