Microsoft vraagt geen geld meer voor Xbox Live Arcade updates

Worden Xbox consoles eindelijk 'indie-friendly'?

Microsoft verbindt geen kosten meer aan updates en patches voor Xbox Live Arcade games. Marc Whitten bevestigt het nieuws via Twitter: "ter informatie, Microsoft vraagt geen betaling meer voor titel updates voor Xbox 360 Arcade games sinds april 2013." In april gingen hier al geruchten over rond maar Microsoft heeft deze nooit bevestigd noch ontkend tot vandaag. Voor de duidelijkheid bevestigt Larry Hyrb het nieuws ook.

Voorheen vroeg Microsoft veel geld voor updates - vaak te veel voor kleinere studio's die hun games ongerepareerd moesten laten. Zo bestaat het beruchte voorbeeld van Fez dat geen patch ontving omdat Polytron Corporation, de onafhankelijke ontwikkelaar bestaande uit twee man, geen geld had om Microsofts vraagprijs te betalen. Vorige week zei Fez bedenker Phil Fish dan ook dat Fez 2 niet op Microsoft consoles verschijnt.

Het is te hopen voor Xbox-gebruikers die graag indiegames spelen dat Microsoft met de volgende generatie consoles meer toenadering zoekt tot onafhankelijke ontwikkelaars. Een einde aan de strikte (en prijzige) regels komt de diversiteit van het spelaanbod ongetwijfeld ten goede. Misschien dat Oddword: New 'N Tasty! dan toch op de Xbox kan uitkomen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread