Microsoft investeert $700m in Xbox One online diensten

Het nieuwe datacentrum ondersteunt groei van de Cloud en Xbox Live.

Microsoft investeert $700 miljoen (€534m) in een nieuw datacentrum te Des Moines, Iowa (Verenigde Staten). Het nieuwe centrum ondersteunt de toenemende vraag naar cloudberekeningen en Xbox Live, zegt Christian Belady, hoofdmanager van Microsofts datacentra.

Microsoft verspreidt Xbox Live over een totaal van 300.000 servers wanneer de Xbox One lanceert. Het moge duidelijk zijn dat Microsoft haar online diensten goed hoopt te ondersteunen. Wanneer Micrsofts nieuwe console verschijnt, is onduidelijk. Rond kerst dit jaar is het meest specifieke tijdsbestek dat het bedrijf heeft genoemd. Vele sites vermelden 27 november als lanceerdatum maar dat is volgens Micrsoft "slechts een plaatshouder."

Microsoft spendeert de laatste tijd hevig in haar aankomende console. Vorige maand berichtte het bedrijf dat ze een miljard dollar aan haar software spendeert.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread