Oddworld: New 'N Tasty! komt niet naar Xbox

Bedenker wil Abe's Oddysey HD remake onafhankelijk uitgeven, Microsoft weigert.

Oddworld: New 'N Tasty!, de HD remake van PSone-klassieker Abe's Oddysey, komt op Xbox One noch Xbox 360. Volgens Oddworld bedenker en president van Oddworld Inhabitants Lorne Lanning eist Microsoft te veel controle door het spel te willen uitgeven.

"Microsoft zegt dat we een uitgever moeten zoeken," zegt Lanning. Ze mogen het niet zelf uitgeven ondanks dat Microsoft de studio een licentie heeft verleend. "[Het spel] is klaar en compatibel."

Lanning weigert de draconische maatregelen van Microsoft. "Waarom hebben we een uitgever nodig als we zelf onze games financiëren, zelf onze intellectuele eigendommen beheren en bijna twee miljoen digitale exemplaren verkopen - geen demo's. Wat mankeert aan ons?"

"Het is een ander perspectief," zegt Lanning. "Is het absurd? Dat hangt af van het standpunt. Ik denk echter dat Wall Street iets anders absurds ziet en wij zien dat gereflecteerd in de aandelen van publieke bedrijven." Hij doelt hiermee wellicht op de gedaalde waarde van Microsoft aandelen na de Xbox One reveal. "Wie begrijpt haar publiek? Wie is vervreemd van haar publiek? Alles wat we weten is dat we proberen ons spel op hun platform te krijgen en dat we het niet kunnen - en ik heb hun apparaat nog wel helpen lanceren."

Lanning houdt voet bij stuk ondanks het verlies van klanten op Micosofts consoles. "Sommige mensen zeggen tegen me: 'jongen, doe het gewoon, je loopt zo miljoenen dollars mis.' Maar weet je? Oddworld was niet gemaakt om compromissen te sluiten voor winstbejag."

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread