Final Fantasy XV krijgt vervolg(en?)

Plus karakterbeschrijvingen, screens en een nieuwe gameplay trailer

Tetsuya Nomura bevestigt dat Final Fantasy XV meerdere delen zal kennen. Ook heeft Square Enix enkele nieuwe screens, een gameplay trailer en karakteromschrijvingen vrijgegeven.

"Hoewel Final Fantasy XV een climax heeft, als verhaal, hebben we plannen de serie voort te zetten," zegt regisseur Nomura in het Japanse blad Famitsu. De studio had veel plannen voor het vijftiende kerndeel in de Final Fantasy-reeks. Omdat ze vroeg in de ontwikkelperiode hadden besloten meerdere delen uit te brengen, voelden ze geen druk deze allemaal in een spel te stoppen. Square Enix brengt de opvolgende delen ook sneller uit - dit is in overeenstemming met de nieuwe inslag die het bedrijf maakt na haar slechte financiële jaar.

Nomura vertelt bovendien dat het team kijkt naar online mogelijkheden "sinds de overstap naar next-gen consoles was besloten". De regisseur excuseert zich nogmaals voor het lange wachten op de titel. Square Enix kondigde Final Fantasy XV, toen nog onder de naam Final Fantasy Versus XIII, aan in mei 2006. Sindsdien bleef het ijzig stil rond de titel. Met deze E3 speelt Square Enix eindelijk open kaart. "Vanaf nu wordt alles beter," vervolgt Nomura. "Ik besef dat sommigen denken dat Westerse ontwikkelaars Japanse hebben ingehaald. Ik ben verzekerd dat deze titel het tegendeel bewijst voor de volgende generatie."

1
Meest links staat Noctis, daarnaast zijn vader, vervolgens Gladiolus, Prompto, Ignis en Cole.

Square Enix heeft vijf karakters van Final Fantasy XV omschreven. Als eerste is daar protagonist Noctis Lucis Caelum, prins van het Lucis koninkrijk. "Zijn ogen voelen iemands dood" en hij heeft een onafhankelijke, vrije persoonlijkheid. Het tweede karakter is Gladiolus Amicitia. Zijn voorouders beschermden de leden van de koninklijke familie. Hij en de prins zijn als broers. Ignis Stupeo Scientia is het derde onthulde karakter. Hij kent Noctis ook sinds ze kinderen zijn. Ignis is adviseur voor de prins. Prompto Argentum en Noctis ontmoetten elkaar in school. Prompto wordt gezien als een slechte invloed op de prins vanwege zijn, weliswaar dappere, roekeloosheid. Ten slotte is daar Cole Leones, commandant van de keizerlijke garde, een eervolle en trouwe soldaat.

Final Fantasy XV komt in 2014 naar PlayStation 4 en Xbox One. Hieronder vind je een visueel indrukwekkende gameplay trailer.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread