Sony niet verontschuldigend voor betaalde PS4 multiplayer

"PS4 multiplayer is significant beter dan PS3."

Sony verontschuldigt zich niet voor de betaalde PS Plus online multiplayer voor haar PlayStation 4.

"De online functionaliteiten op de PS3 zijn sterk verbeterd," zegt Jim Ryan (baas SCEE). "In het begin waren de online aspecten op de PS3 onderontwikkeld. De investering die daarbij gepaard ging reflecteerde dat. Met de PlayStation 4 verbeteren we de online ervaring significant. Sommige verbeteringen bespraken we gisteren [tijdens de E3], sommige op 20 februari [tijdens de PlayStation 4 onthulling]. Die zijn geweldig en we voelen ons verheugd de online competitie te versterken, maar zulke verbeteringen hebben een prijskaartje. Als je een prijs van €399,- te behouden [de prijs van de PS4 console], moet het geld ergens anders vandaan komen."

Gisteren berichtte Sony dat een PS Plus-abonnement vereist is om online multiplayer te spelen op de PlayStation 4. Hiermee volgt Sony het voorbeeld van Microsoft die in 2002 een betaalde online service introduceerde voor de originele Xbox console.

Ryan vertelt dat het toevoegen van de betaalde online multiplayer aan een PS Plus-abonnement Sony eerlijk leek. "Ik denk dat we het op een redelijke en eerlijke manier hebbe aangepakt en ik voel me niet verontschuldigend als ik het totaalpakket bekijk. Inderdaad, we vragen nu geld voor online multiplayer. We willen hier open over zijn en het niet verbergen. Het is onderdeel van PlayStation plus en alle goede bijkomstigheden." Hiermee doelt Ryan op de extra kortingen op digitale spellen of DLC die PS Plus-leden genieten alsmede gratis games. "Zet deze voordelen naast onze prijs en de algehele waarde voor consumenten, en ik voel me niet schuldig. Ik hoef me hier niet voor te verontschuldigen."

De PS3 en PS Vita behouden hun gratis online service. Een PS Plus-abonnement is geldig voor alle accounts op een PS4 console. Wanneer een Ps4-gebruiker een PS Plus-abonnement neemt, krijgen zijn PS3 en PS Vita ook de upgrade naar deze service.

Advertentie

Ga naar comments (2)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (2)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread