Ryse: Son of Rome is Xbox One launch titel

Exclusieve titel van Crytek.

Tijdens Microsofts E3 conferentie heeft Crytek Ryse: Son of Rome aangekondigd. Ryse: Son of Rome is een exclusieve launch titel voor Microsofts aankomende Xbox One console.

Allereerst toonde ontwikkelaar Crytek enkele minuten van (wat we aannemen is) gameplay. Een groep Romeinse soldaten springt van hun schip en landt aan een oever waar een slagveld plaatsvindt. Hoewel dit de eerste momenten van de game lijkten, wordt de speler geen rust gegund: brandende kanonskogels vliegen rond, pijlen suizen door de lucht en veel soldaten sterven in de eerste paar seconden. Het door de speler bestuurde personage leidt de overlevenden.

De visuals zien er imposant uit - elk gruwelijk detail tijdens de gevechten komt goed uit de verf. De combat die getoond werd is vloeiend en zit vol met quick-time events. De aanvoerder slacht enkele vijanden af alvorens verder te marcheren.

Even later leidt de speler een groep soldaten in testudo formatie. Bij inkomende pijlen commandeert de speler opdat medesoldaten een dak van schilden creëren. Als de mogelijkheid zich voordoet, vertelt de speler dat iedereen pijlen afvuurt naar de vijand.

De demo eindigt met de opdracht een katapult uit te schakelen. De spelers medesoldaten veroveren een ballista terwijl de speler vijandige barbaren tegenhoudt. De speler staat tegenover een flink aantal soldaten maar, met behulp van (wederom) een flink aantal quick-time events. De vijandige katapult wordt vernietigd, de Romeinse soldaten bestormen het vijandige fort en de demo eindigt.

Cevat Yerli, president van Crytek, nam even plaats op het podium. Hij vertelde dat hij al jaren droomt dit spel te creëren. Nu is dat moment eindelijk aangekomen.

1

Advertentie

Ga naar comments (0)

Gerelateerde games

Ryse

Ryse

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread