Nieuwe Final Fantasy IX zijmissie ontdekt

Houdt het twaalf jaar oude spel nog meer geheimen verborgen?

Eerder deze week ontdekte een speler een voorheen onbekende zijmissie in het spel Final Fantasy IX. Het rollenspel dateert uit het jaar 2001 en biedt dus nog steeds nieuwe ervaringen voor fans van retrogames.

GarlandTheGreat stelt de zijmissie tentoon via YouTube. De nieuwe missie kwam voor het eerst aan het licht via GameFAQs, een website met tips en walkthroughs voor vele games geschreven door haar gebruikers. De zijmissie is bechikbaar op de vierde disc van het spel. Benero en Zenero zoeken Cinna en Marcus. Tot voor kort heeft vrijwel elke speler deze situatie gelaten voor wat het is. Echter, indien je in Memoria een baas verslaat of een cutscene bekijkt en dan terug naar het Tantalus hoofdkwartier reist, dan vind je Genero die zich afvraagt waar Benero en Zenero zijn.

Het spel biedt 16 kansen om vooruitgang te boeken in de queeste door met de Nera broers te praten. Om de zijmissie te voltooien, dien je negen maal van deze mogelijkheden gebruik te maken. Uiteindelijk ontvang je voor al je gepraat en gereis een simpele Protect Ring.

Als je deze recent ontdekte maar een dozijn jaar oude zijmissie voor jezelf wil ervaren, kan je de vier originele discs en je PSone uit de kast halen. Final Fantasy IX kwam in 2001 (Europa) uit op Sony's eerste console. Het rollenspel is tegenwoordig ook verkrijgbaar als downloadbare aankoop via de PlayStation Store. Zo kan je het spel op de PS3, PSP en PS Vita spelen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread