Een miljoen jaar straf in Freedom Wars

Multiplayer voor acht, gameplay ŕ la Monster Hunter.

In de dystopische wereld van Freedom Wars worden bevolkingsaantallen beperkt. Mensen krijgen vanaf hun geboorte een straf van een miljoen jaar opgelegd. Wat de straf inhoudt is onbekend, maar het redden van je medemens biedt strafvermindering. Panopticon, de naam waaronder de game eerst bekend werd gemaakt, zijn de afgesloten steden waarin de mensheid leeft.

De vijanden in het spel heten Abductors (letterlijk: Ontvoerders). De speler vecht, samen met een door de computer bestuurde robot, tegen deze imposante monsters. Deze robothelpers worden Accessories (accessoires) genoemd en lijken op Pawns uit Dragon's Dogma: Dark Arisen. Een Accessory heeft aanpasbare tactieken om zo bij de speelstijl van de speler aan te sluiten.

De gameplay zal lijken op Monster Hunter en Soul Sacrifice, met real-time gevechten. Freedom Wars biedt multiplayer met groepen van acht personen. Ook maakt augmented reality deel uit van de gameplay maar het is onduidelijk op welke wijze.

Freedom Wars werd vorige week aangekondigd. Een Europese release is niet officieel maar Shuhei Yoshida (president SCE Worldwide Studios) stuurt de game graag onze kant uit. Voorlopig is de game enkel bevestigd voor een Japanse 2014 release.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread