Atari in de uitverkoop

Bedrijf veilt alle IP's en merken apart.

Atara gaat 16 tot en met 19 jullie al zijn assets naar de veiling brengen nadat het niet geluks is om het totaalaanbod aan één koper te slijten. Biedingen voor het merk Atari beginnen bij 15 miljoen dollar maar aparte merken gaan voor minder geld. Zo gaat de Rollercoaster Tycoon serie vanaf 3,5 miljoen dollar en de Test Drive serie voor 1,5 miljoen. Kleinere merken zullen op verschillende dagen van de veiling worden aangeboden. Wel kan tot 10 juli alvast geboden worden op de verschillende assets.

In januari vroeg Ataric een zogeheten Chapter 11-faillisement aan. Door middel daarvan wilde de Amerikaanse branche van Atari loskomen van het Franse moederbedrijf, Atari SA. De afgelopen maanden heeft het bedrijf 180 potentiële kopers benadered waarvan 15 een bod hebben uitgebracht. Atari vond echter geen koper die met genoeg geld over de brug wilde komen en heeft daarom besloten de verschillende assets apart te gaan veilen.

Overigens moet de rechter de veilingen nog goedkeuren. Verder wil Atari ook een aantal games die 'van weinig waarde zijn' buiten de veilingen om verkopen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jelmer Dijkstra

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread