Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Freedom Wars aangekondigd voor PS Vita

De exclusieve titel verschijnt 2014.

Sony heeft Freedom Wars aangekondigd, een game exclusief voor PlayStation Vita. De studio achter de game - die vorige week geteased werd als 'Panopticon' - is Sony's eigen SCE Japan Studio (ontwikkelaar van PlayStation 4 titel Knack en co-ontwikkelaar van Soul Sacrifice).

De clip lijkt zich in een toekomstige versie van Londen af te spelen. In de trailer oogt de Engelse hoofdstad als een totalitaire, 'Big Brother' omgeving. Talloze camera's filmen de burgers continu en in de clip zie je verscheidene mensen gearresteerd worden. Ook vermeldt de niet-menselijk klinkende voiceover dat 0,0% van de gearresteerde mensen onschuldig wordt bevonden. Verdere statistieken lijken verdeeld tussen twee tijden of realiteiten. Let ook op de teller boven iedereeens hoofd. Waar zou dat voor kunnen staan?

Later komt een groep personages tevoorschijn waar de speler hoogst waarchijnlijk deel van uitmaakt. Zij hebben bevechten een groot mechanisch monster. Sony kondigde al eerder aan met een spel voor de PlayStation Vita te komen waar spelers tegen monsters strijden. Capcom meldde dat het geen Monster Hunter game was, tot ongenoegen van fans die de serie kennen van de sterke PlayStation Portable titels.

Freedom Wars staat gepland voor 2014. Het is onbekend of dit ook geldt voor Europa.

Bekijk op YouTube

Read this next