Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rome 2: Total War verschijnt op 3 september

Gratis Griekse facties voor pre-orders

De Japanse uitgever Sega heeft vandaag de lanceerdatum voor het strategiespel Rome 2: Total War geprikt. Vanaf 3 september kunnen klassieke commandanten komen, zien en overwinnen of verdelen en heersen in de wereld van de Oudheid.

Wie zijn kopij nu al reserveert, krijgt van ontwikkelaar Creative Assembly bovenop de negen bijgeleverde facties het Greek States Culture Pack cadeau. De DLC omvat drie Griekse stadstaten die Rome doorheen de geschiedenis het vuur aan de schenen legden: Sparta, Athene en Epirus. Die laatste mag bij velen dan geen belletje doen rinkelen, onder koning Pyrrhus bewees het zich wel als een geduchte tegenstander voor de zuid-westelijke Romeinse uitbreiding. De legers van Epirus wonnen een aantal belangrijke veldslagen, maar verloren daarbij zoveel troepen dat de oorlog uiteindelijk in het voordeel van de zonen van Mars uitdraaide. Vandaar ook de term pyrrusoverwinning. Het is aan de bureaustoelstrategen om de Griekse factie in Rome 2: Total War naar een fortuinlijkere toekomst te leiden.

De Collector's Edition.

Verder onthulde Sega ook de Collector's Edition, een beperkte oplage van het spel (waarvan er amper 22.000 exemplaren bestaan) met enkele interessante extra's zoals een Oud-Romeins bordspel, authentieke teerlingen en een functionerende belegeringskatapult.

Om de pre-orderactie nog wat meer in de verf te zetten, liet Sega de oorlogsgezinde Grieken ook nog eens opdraven in deze korte trailer voor Rome 2: Total War.

Cover image for YouTube videoTotal War™: ROME II – Out Sept 3rd, 2013 – Pre-order to get Greek States Culture Pack! (UK)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Total War: Rome II

Video Game

Related topics
PC
Over de auteur
Reacties