Table Mini Golf review

Hooguit vermakelijk als doder van de tijd.

De PlayStation Vita is een Augmented Reality (AR) spel rijker: Table Mini Golf. Het midgetgolf (ook bekend als minigolf) spel is te koop in de PS Store. Het spel kost weinig en dat is helaas te merken. De besturing biedt weinig nauwkeurigheid en dat hindert de kwaliteit van je slagen. Table Mini Golf heeft gelukkig veel inhoud met vier golfbanen (36 holes in totaal) en vele uitdagingen. Daarom is dit spel enkel als tussendoortje geschikt. Het spel biedt weinig diversiteit en wordt gemakkelijk eentonig maar reizen met openbaar vervoer of een vrij lesuur gaan wel sneller voorbij.

In Table Mini Golf speel je midgetgolf. De PS Vita camera en AR kaarten creëren de golfbanen in je omgeving. De besturing gebeurt echter met de knoppen - je hoeft dus geen handbewegingen voor de camera uit te voeren. Dit komt als een voordeel want over het algemeen werken gefilmde handbewegingen minder nauwkeurig dan input via knoppen. Je draait je personage met de linker analoge stick. Hiermee kies je richting. Door de X-knop ingedukt te houden, bepaal je de kracht van je slag. De besturing is gelukkig simpel gehouden. Helaas voelt de besturing nog steeds onwenning - het richten van je slag lijkt zelden accuraat.

Als de groei van je golfer nieuwe gameplay opties bood, was het spel minder eentonig. Het level van je golfer is nu enkel cosmetisch en dat maakt de gameplay saai.

1
Aan slag met het piraten thema.

De 36 holes vormen vier sets van negen holes. Deze vier sets zijn verdeeld over twee thema's (horror en piraten) met elk twee moeilijkheden (rookie en pro). Een derde thema is apart aan te schaffen: negen rookie en negen pro holes met een speelgoed thema. De PS Vita filmt de AR kaart (het spel functioneert met een kaart maar drie stuks geven een stabieler resultaat) om de golfbaan in het leven te roepen. Vervolgens is het - zoals bij elke golfvariant - aan jou om de golfbal met zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen. Ook verdien je 'stijlpunten' tijdens het spelen (e.g., het raken van een Jack 'o Lantern pompoen, de bal kaatsen tussen grafstenen).

Het spel vindt een fijne balans tussen pick-up-and-play en een pittige moeilijkheidsgraad. De meeste golfbanen zijn makkelijk te voltooien maar elke baan heeft een aantal uitdagingen. Denk bij deze uitdagingen aan het scoren van een hole-in-one of het raken van obstakels op de baan. Door deze, soms behoorlijk moeilijke opdrachten te voltooien, stijgt het level van je golfer. Je level heeft helaas geen enkele invloed op de gameplay - je golfer krijgt betere golfclubs noch hogere vaardigheden. Je wint enkel prijzen die tentoongesteld worden in een prijzenkast of PlayStation Network Trophy's. Als de groei van je golfer nieuwe gameplay opties bood, was het spel minder eentonig. Het level van je golfer is nu enkel cosmetisch en dat maakt de gameplay saai.

De besturing is gelukkig simpel gehouden. Helaas voelt de besturing nog steeds onwenning - het richten van je slag lijkt zelden accuraat.

2
Een van de eerste golfbanen die je betreedt.

Je kan vrij op golfbanen slaan of meedoen aan eliminatie tournamenten. Vrij spel maakt je bekend met de banen en geeft je de kans uitdagingen in alle rust aan te gaan. In eliminatie tournamenten strijd je tegen drie andere spelers. Na enkele holes valt de speler met de minste punten af. Punten scoor je op verschillende manieren (het aantal slagen dat je nodig hebt, de afstand die je aflegt, stijlpunten, etc). Deze modus biedt een extra stimulans om goed te presteren maar biedt fundamenteel dezelfde gameplay als vrij spel. De game biedt ook een tutorial waarin de besturing en werking van het spel worden uitgelegd. Ook kan je samenspelen met maximaal drie andere spelers. Dit gebeurt online noch via ad-hoc - je moet om beurten de PS Vita in de hand nemen.

Table Mini Golf combineert simpele gameplay met inaccurate besturing en een grote dosis golfbanen en uitdagingen. De toevoeging van Augmented Reality lijkt een gimmick: het voegt niets toe en het besturen van het perspectief kon net zo makkelijk met de rechter analoge stick. Toch blijft de grote inhoud vermaak bieden. Het vermaak blijft oppevlakkig en kent geen hoge kwaliteit. De prijs van het spel is echter zo laag, dat je je daar moeilijk een buil aan kunt vallen. Zo heb je goedkoop en simpel vermaak wanneer je je verveelt en tijd wil doden.

6 /10

Zin om Table Mini Golf aan te schaffen voor je PlayStation Vita. Het spel is te koop voor €1,99 op de PlayStation Store. De extra golfbaan (18 holes) met het speelgoed thema kost €0,99.

Advertentie

Waarom zie je hier geen score?

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread