Square Enix Europe kondigt ontslagen aan

Gevolgen van een slecht fiscaal jaar.

Square Enix had meer verwacht van het afgelopen fiscale jaar. Ondanks sterke verkoopscijfers van hun grote titels Hitman: Absolution, Tomb Raider en Sleeping Dogs, konden deze toch niet voldoen aan de schijnbaar erg hoge verwachtingen van Square.

Het bedrijf vertelde MCV dat het zichzelf genoodzaak ziet om hun Europese tak te herstructeren, waarbij ontslagen onvermijdelijk zullen zijn.

"We zijn bezig met het herzien van onze Europese bedrijfstak om zeker te zijn dat we juiste structuur, inhoud en talent hebben om om te gaan met een veranderlijk entertainment markt. We verwachten de nodige veranderingen door te voeren in onze Engelse zetel, wat gevolgen zal hebben voor het personeel."

Dit nieuws komt echter niet onverwacht nadat Square Enix in maart al bekend maakte in het afgelopen fiscale 2012-2013 een verlies te hebben geleden van circa 10 miljard yen, waarna de CEO Yoichi Wada als gevolge hiervan aftrad.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread