De Unity console is geboren!

3500 uren werk en onderdelen van 18 consoles

Als je wil dat iets goed gedaan wordt, moet je het zelf doen. Vraag dat maar aan de wel heel enthousiaste retro-fan die op eigen houtje de Unity console in elkaar zette. Daarmee bouwde hij een console die onderdelen van maar liefst 18 consoles bevat. Alsof we nog niet genoeg onder de indruk waren, maakte hij er ook nog een universele controller voor. Sterk.

De console speelt games af van Atari 2600/7800, Sega Master System, Sega MegaDrive (Genesis), Super Nintendo, NES, Nintendo 64, NeoGeo MVS, Sega Saturn, Sega Dreamcast, Nintendo GameCube (en de Game Boy Advance connecter), NEC TurboGrafx X, Colecovision, Intellivision, Sony PlayStation 1 & 2 en Amstrad GX1000.

Indrukwekkend, maar er hing ook een prijskaartje aan vast voor de maker: naast de 3500 werkuren heeft het om en bij de 1000 dollar gekost. Je moet het er maar voor over hebben.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Raf Swiggers

Raf Swiggers

Redacteur  |  RSwiggers

Niet zozeer geboren in Antwerpen, dan wel naar de aarde gestuurd en in Antwerpen geland. Hij heeft wel duidelijk het ego overgenomen. Naast Eurogamer.be vervuilen, durft hij al wel eens eten, slapen, drinken en werken. Dat, en de verhouding "Awesome/Lame" van de kosmos wat naar de linkerkant tippen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread