The Last of Us focusstudie omvatte eerst enkel mannen

Naughty Dog maande het onderzoeksbureau ook vrouwen te enquêteren.

Ontwikkelaar Naughty Dog werkt hard aan haar aankomende game The Last of Us. De studio huurde een onderzoeksbureau in om een focusstudie uit te voeren over het spel. Naughty Dog ontdekte dat het bureau van plan was enkel mannen te enquêteren en verzocht het bureau toen expliciet om ook vrouwen op te nemen in de studie.

"Het opmerkelijkst was toen ik hoorde dat het onderzoeksbureau niet van plan was vrouwen mee te laten doen in de focusstudie," zei Neil Druckmann (creative director voor Naughty Dog). "We werden geacht dit specifiek aan te vragen. Ik hoop dat dit een overblijfsel vormt van een tijd dat snel verdwijnt."

Een focusstudie is een type onderzoek waarbij de onderzochte personen ervaring hebben met het onderwerp. In dit geval vormt de focusgroep dus waarschijnlijk gamers. Echter, (wetenschappelijk) onderzoek is enkel betrouwbaar als de kleine groep geteste personen representatief is voor de grotere populatie waartoe zij behoren (i.e., alle gamers). Als een onderzoeksbureau zoals deze enkel mannen opneemt in haar studie, missen zij direct informatie over vrouwelijke gamers. De conclusies van het onderzoek zouden dan enkel over mannelijke gamers gaan - de resultaten mogen in zo'n geval niet gegeneraliseerd worden naar alle gamers, omdat die bestaan uit zowel mannen als vrouwen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread