Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Raven Software geeft broncode Jedi Outcast en Jedi Academy vrij

Uit respect voor ontslagen werknemers van LucasArts.

Nu de onverwachte sluiting van legendarische ontwikkelaar LucasArts door Disney gisteren toch geen late aprilgrap blijkt te zijn, begint de rest van de industrie hun steun aan de ontslagen werknemers te betuigen. Zo ook Raven Software die in 2002 en 2003 in opdracht van het vergane bedrijf twee Star Wars-titels in de Jedi Academy-franchise op de markt brachten.

In een interview zegt Raven erg bedroefd te zijn met de sluiting van het bedrijf waar ze jaren mee hebben samengewerkt. Ze hopen dan ook dat de werknemers van LucasArts snel een nieuwe baan vinden. Uit ultieme steunbetuiging hebben ze de broncode van beide Jedi Knight-titels op het net gezet.

Beide titels verzamelden over de jaren al duizenden mods en andere door spelers gemaakte uitbreidingen. Nu kunnen geïnteresseerde en bekwame gamers nog verder gaan met het ontwikkelen van content voor de twee spellen. De source code van Jedi Knight 2: Jedi Outcast kan je hier vinden, die van Jedi Knight: Jedi Academy staat hier.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast

Nintendo GameCube, Xbox, PC

Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy

PS4, Xbox, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.
Reacties