EVE Online passeert kaap van 500.000 subscribers

CCP lijkt onaangetast door free-to-play gekte. 

EVE Online, de MMO in space, heeft ondertussen een legendarische reputatie. Tegenstanders omschrijven het als "Spreadsheets in space", verwijzend naar de tergend trage level-up en de monotone taken. Voorstanders wijzen op de adrenalinerush wanneer je je gigantisch ruimteschip een enorm gevecht instuurt - want als je schip verwoest wordt, ben je het ook echt kwijt. Toch lijkt de wat atypische game ontwikkelaar CCP in geen windeieren te leggen. In deze tijden van free-to-play MMO's doorbreekt CCP de trend, en passeerde de game deze week de kaap van 500.000 betalende spelers.

CEO Petursson wees erop dat het succes van EVE grotendeels te danken is aan de spelers zelf: "De grootste innovaties in EVE zijn vaak gebeurd door spelers die het spel breken". Dat zien jullie ook in de video hieronder: dit gevecht brak uit toen één speler op een verkeerde knop drukte en zijn enorm Titan schip alleen in vijandelijk gebied stuurde.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Korneel Deschamp

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Gerelateerde content

The Elder Scrolls Online: Blackwood aangekondigd

Een prequel op The Elder Scrolls 4: Oblivion.

Pc-versie Fortnite krijgt Performance Mode

Een gebrek aan skills kun je vanaf nu dus niet meer wijten aan een slechte framerate.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread