Mew-Genics is The Sims, Pokémon en Animal Crossing met een vleugje Tamagotchi

Het is een kattenvrouwtje-simulator.

Na weken van plagen heeft Team Meat eindelijk het nieuwe project Mew-Genics uit de doeken gedaan. In een blogpost noemt ontwikkelaar Edmund McMillen de game een kruising tussen The Sims, Pokémon, Animal Crossing en Tamagotchi.

Mew-Genics draait om katten en is kort gezegd een kattenvrouwtje-simulator. Nu heeft McMillen zelf al moeite om de game uit te leggen, en daarom beschrijft hij een gameplaysessie.

Zo is er te lezen hoe een van z'n katten een prachtige staart had die hem de tweede plaats opleverde in een schoonheidsverkiezing. Hij zette er een andere kat bij om kleine katjes te maken maar omdat ze elkaar niet mochten, gingen ze vechten en moest McMillen ingrijpen door een van de beestjes op de zolder op te sluiten. Helaas had de kat door het gevecht een trauma opgelopen waardoor ze niets meer wilde eten en in haar eentje stierf op de zolderkamer.

Ondanks die tegenslagen lukte het McMillen uiteindelijk wel om jongen te krijgen. Die bleken echter narcoleptisch te zijn, dus tijdens de schoonheidsverkiezing vielen ze constant in slaap (en wonnen dus niets). Een ziekte die ze over hadden genomen van hun vader. Om het verhaal schrijnend af te sluiten bleek deze kat ook nog aids te hebben, en omdat McMillen de medicijnen niet kon betalen leverde dat ook een dode kat op.

Het is een bizar verhaal dat het beste te lezen is in de woorden van Edmund zelf. "Ik heb geen idee hoe we de game gemakkelijk kunnen opsommen, er zijn heel veel elementen aan de gameplay. Maar we willen voornamelijk een levende wereld creëren waar iedere actie consequenties heeft," zei hij. Hij voegde er aan toe dat er ondertussen 25418658283290000000000000 verschillende katten in de game zijn te vinden.

katten

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread