Sony: 'PSN-aankopen niet over te zetten naar PS4'

Architectuur nieuwe PlayStation te verschillend.

Sony heeft bevestigd dat games die in de PlayStation Store zijn gekocht, niet zijn over te zetten naar een nieuw PlayStation 4-account. Dat zei Sony Worldwide Studios-baas Shuhei Yoshida in een interview met Engadget.

Eerder werd al bekend dat PlayStation 3 games niet fysiek af te spelen zijn op de PS4. In plaats daarvan is Sony van plan een streaming service aan te bieden waarmee je door de ontwikkelaar geselecteerde PS1, 2 en 3 games via internet kan afspelen. Daarmee omzeilt Sony eventuele backwards-compatibility problemen die kunnen ontstaan doordat de architectuur van de apparaten erg verschilt.

Met die service is het tevens mogelijk om demo's te spelen zonder ze op je console te installeren. Maar voor PSN-aankopen ziet het er naar uit dat je die goede oude PlayStation 3 maar weer eens moet aanslingeren.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread