Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Harmonix stopt met wekelijkse Rock Band updates

Aan meer dan 4000 tracks heb je wel genoeg, nietwaar?

Vanaf 2 april stopt Harmonix met het uitbrengen van nieuwe tracks voor de Rock Band-serie. Dat heeft de ontwikkelaar bekend gemaakt op het forum van de franchise.

Sinds de eerste Rock Band-game is het Harmonix gelukt iedere week(!) nieuwe tracks aan te bieden. In totaal staat de teller op 275 weken, wat nu neerkomt op meer dan 4000 nummers.

De ontwikkelaar zegt zich te focussen op nieuwe projecten. Dat is de reden waarom er de afgelopen tijd telkens minder nummers uitkwamen per week, waarvan sommige vaak gerecycled waren van andere games uit de serie. Nu is de koek dan toch echt op.

Het Rock Band Network blijft wel online. Hiermee kunnen muzikanten hun eigen muziek digitaliseren en ter download beschikbaar stellen, een feature die veelal wordt gebruikt door indie-bandjes. Harmonix houdt nog even geheim welk nummer de állerlaatste officieel DLC-track wordt, maar verklapt al wel dat het een 'toepasselijk' nummer gaat zijn.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Rock Band 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo DS

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties