"Ubisoft werkt aan nieuwe Assassin's Creed"

Krijgt andere protagonist en tijdsperiode. 

Op de recentste aandeelhoudersvergadering vertelde Ubisoft's CEO, Yves Guillemot, dat de uitgever druk werkt aan een nieuwe Assassin's Creed.

De game staat gepland voor release tijdens Ubisoft's financiŽle jaar in 2014. Deze Assassin's Creed zou dus wel eens op de derde Xbox en de vierde PlayStation kunnen verschijnen. Ubisoft was met Zombi U op de Wii U ook al een next-gen pionier op die console.

Guillemot verkondigde dat het spel momenteel bij verschillende studio's van Ubisoft verspreid over de hele wereld in ontwikkeling is. Op de E3 later dit jaar zou het publiek de game voor de eerste keer te zien krijgen.

Ook over de inhoud van deze al dan niet vierde Assassin's Creed wist Ubisoft's grote baas al iets te verklappen. Zo zouden we niet langer met Conner, maar met een geheel nieuwe protagonist spelen. De game verplaatst zich ook naar geheel nieuwe tijdsperiode. Welke dat precies wordt, verklapte de man nog niet.

Uit het verleden is wel gebleken dat er geen plannen zijn om een game te maken tijdens het feodale Japan of gedurende de periode dat de faraoh's regeerden over Egypte. Spelen we misschien als een Assassijn tijdens de eerste Wereldoorlog?

Tenslotte wist Guillemot te melden dat Assassin's Creed 3 al 12 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Een erg sterke prestatie, zelfs voor deze reeks. PS Vita spin-off Liberation verkocht er bijna 600,000.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Gerelateerde content

Microsoft kondigt 50+ nieuwe games voor Xbox Game Pass aan

Final Fantasy, The Witcher 3, Minecraft Dungeons en meer.

Death Stranding komt volgend jaar naar de pc

Norman Reedus bewonderen in een nog hogere resolutie.

Verder op de site...

Survival horror game Summerford aangekondigd

Spirituele opvolger voor Resident Evil, Silent Hill en Alone in the Dark?

Cyberpunk 2077 release uitgesteld

Gelukkig is het nog altijd minder dan 2077 keer slapen.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread