Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"Ubisoft werkt aan nieuwe Assassin's Creed"

Krijgt andere protagonist en tijdsperiode.

Op de recentste aandeelhoudersvergadering vertelde Ubisoft's CEO, Yves Guillemot, dat de uitgever druk werkt aan een nieuwe Assassin's Creed.

De game staat gepland voor release tijdens Ubisoft's financiële jaar in 2014. Deze Assassin's Creed zou dus wel eens op de derde Xbox en de vierde PlayStation kunnen verschijnen. Ubisoft was met Zombi U op de Wii U ook al een next-gen pionier op die console.

Guillemot verkondigde dat het spel momenteel bij verschillende studio's van Ubisoft verspreid over de hele wereld in ontwikkeling is. Op de E3 later dit jaar zou het publiek de game voor de eerste keer te zien krijgen.

Ook over de inhoud van deze al dan niet vierde Assassin's Creed wist Ubisoft's grote baas al iets te verklappen. Zo zouden we niet langer met Conner, maar met een geheel nieuwe protagonist spelen. De game verplaatst zich ook naar geheel nieuwe tijdsperiode. Welke dat precies wordt, verklapte de man nog niet.

Uit het verleden is wel gebleken dat er geen plannen zijn om een game te maken tijdens het feodale Japan of gedurende de periode dat de faraoh's regeerden over Egypte. Spelen we misschien als een Assassijn tijdens de eerste Wereldoorlog?

Tenslotte wist Guillemot te melden dat Assassin's Creed 3 al 12 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Een erg sterke prestatie, zelfs voor deze reeks. PS Vita spin-off Liberation verkocht er bijna 600,000.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed

PS3, Xbox 360, PSP, PC

Awaiting cover image

Assassin's Creed (Wii U)

Nintendo Wii U

See 6 more

Assassin's Creed 3: Liberation

PlayStation Vita

Assassin's Creed II

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Assassin's Creed III

Video Game

Assassin's Creed Revelations

PS3, Xbox 360, PC

Assassin's Creed: Brotherhood

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties