Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy: All the Bravest aangekondigd

Okay, dat was sneller dan verwacht.

Square Enix heeft Final Fantasy: All The Bravest aangekondigd voor iOS. Vanochtend was de titel weinig meer dan de mogelijke titel bij een teaser site, maar nu is de game - vroeger dan verwacht - al bekend gemaakt. Dat niet alleen, de game is ook vanaf nu verkrijgbaar via iTunes.

De uitgever noemt de game een 'pick-up-and-go RPG' die voor $4.19 te koop is. Het is een soort 'greatest hits' uitvoering van de Final Fantasy franchise, waarin personages en tegenstanders uit allerlei verschillende delen gebundeld zijn. Tevens zijn er dertig bekende tracks om naar te luisteren. Er zijn twintig 'jobs' om uit te kiezen, en enkele speelbare personages zijn Cloud uit Final Fantasy VII en Terra uit Final Fantasy VI. Ze zijn te zien in de screenshots van de game.

Zoals gedacht speelt het ATB-vechtsysteem een grote rol. Ieder personage heeft een balkje dat volloopt, waarna je een aanval kan doen. Door in het juiste ritme op de personages te tikken zodat ze aanvallen, doe je schade aan de tegenstander. Zo wordt je 'party' telkens sterker en geraak je verder in de game.

Ook kent de game een in-game winkel, waar je tegen betaling nieuwe personages kan kopen (35 in totaal). Let wel, met iedere aankoop krijg je een willekeurig personage toegespeeld. Je mag dus niet zelf kiezen. Het zal echter wel iedere keer een nieuw personage zijn.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties