Sonic the Hedgehog fan film koppelt CGI met echte acteurs

Smaakt naar meer.

Gisteren verscheen er eindelijk nog eens een fan film van hoge kwaliteit rond een videogame op het internet. Deze jongste telg van Eddie Lebron -een man met ervaring in dit soort dingen- draait volledig rond Sega's blauwe egel, Sonic.

In het filmpje van 18 minuten worden echte acteurs gecombineerd met computer generated modellen zoals Robotnik's, euh, robots en Sonic zelf. Die animatie is natuurlijk niet van het niveau dat we gewend zijn van een blockbuster, maar voor een fan film kan het er zeker met door. Leuk weetje: Lebron heeft Jaleel White weten te strikken om de stem van de egel in te spreken. De zwarte acteur die we allemaal kennen als Urkel uit Family Matters was ook de stem voor Sonic in al diens cartoons. Daarnaast zijn er tal van cameo's van web celebrities zoals de Angry Video Game Nerd en de de Nostalgia Critic. Leuk voor wie ze allemaal herkent!

De film haalt niet het niveau van Lebron's eerdere creatie rond Mega Man, maar is uiterst vermakelijk voor iedereen die ook maar een beetje fan is van de franchise die de laatste jaren meer downs dan ups kende. Al was het alleen al voor de acteur die Robotnik levensecht weet neer te zetten.

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread