Illumiroom is Microsoft's nieuwste speelgoed

Kinect + Beamer = ?

Microsoft heeft Illumiroom aan het publiek getoond tijdens de Consumer Electronics Show. De conceptvideo laat een nieuwe techniek zien die je op een nieuwe manier games laten ervaren. Het concept is gemaakt door een klein team van vier mensen.

Illumiroom gebruikt een Kinect camera om je kamer mee te filmen, en een beamer om vervolgens de game mee te projecteren. Hierdoor komen bijvoorbeeld de special effects letterlijk uit je televisie, en vliegen de kogels je om de oren. Hoe dat er uit ziet, zie je in onderstaande video.

Hoewel het nog een concept is, benadrukt Microsoft dat de beelden in realtime zijn opgenomen. De effecten zijn niet naderhand toegevoegd. In april wordt een conferentie gehouden in Parijs, naar verwachting zal Microsoft dan meer van Illumiroom laten zien.

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread