Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De Steam Holiday Sale is begonnen

Momenteel extra korting op onder meer Borderlands 2 en Hitman: Absolution.

De Steam Holiday Sale is gisteravond officieel van start gegaan. Van 20 december tot 4 januari is er korting op vrijwel alle games die op Steam te koop zijn. Zoals in de vorige Sales zijn de kortingen opgedeeld in drie hoofdcategorieën.

De Daily Deals zijn extra kortingen die een dag duren, waarna de prijs weer stijgt voor de rest van de Sale. Momenteel vind je daar onder meer Borderlands 2 en Hitman: Absolution voor €24,99 per stuk. In beide gevallen is de rest van de franchise ook in prijs gedaald. Ook Scribblenauts: Unlimited is goedkoper, maar let wel; in Europa kun je de game pas in februari activeren. Als je de game nu koopt, kun je hem niet direct spelen.

Ook de Flash Sales zijn weer van de partij. Dit zijn kortingen die zo ongeveer per acht uur veranderen. Daarin vind je nu Batman: Arkham City voor €7,49 en Deus Ex: Human Revolution voor €4,74. Opvallend genoeg staat ArtRage Studio Pro er ook tussen. Steam heeft sinds kort een software-afdeling, en die programma's gaan dus ook mee in de Sale.

Tenslotte zijn er nog de Community Choices, waar je zelf kan stemmen op één van de drie games die jij graag goedkoper wil zien.

Vorig jaar introduceerde Valve een uitgebreid achievement-systeem waarmee je 'coals' kon verdienen. Deze kon je inruilen om kans te maken op een gratis game of kortingsbonnen. Dit jaar is dat niet meer zo, mogelijk doordat er dat jaar nogal wat furore werd gemaakt door gamers die vonden dat ze niet genoeg gratis spullen van Valve kregen. Wel is er een Holiday Sales Badge te verdienen. Deze krijg je door bijvoorbeeld mee te doen in de Community Choices, de Steam Mobile-app te installeren of een game cadeau te geven aan je vrienden.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Batman: Arkham City

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Borderlands 2

PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, PC, Mac

See 3 more

Deus Ex: Human Revolution

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Hitman Absolution

PS3, Xbox 360, PC

Scribblenauts Unlimited

Nintendo Wii U, PC, Nintendo 3DS

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties