De volgende The Walking Dead game dient zich aan

En hij is nu al beschikbaar!

Het eerste seizoen van TellTale's videogame adaptatie van Robert Kirkman's The Walking Dead comics is nog maar net af en een andere ontwikkelaar komt al opdraven met een volgende game rond de ondode apocalyps. Ontmoet The Walking Dead: Assault.

Neen, het gaat nog niet om die shooter met Daryl en Merle in de hoofdrol, Survival Instinct. Deze game werd ontwikkeld door Gamagio en heet The Walking Dead: Assault. Het spel bekijk je via een isometrisch camerastandpunt en laat zich qua genre het best vertalen naar een strategische titel met real-time combat. Ook volgen we hier (in tegenstelling tot TellTale's games) de orginele cast uit de strips. Fervente lezers van de comics zullen qua verhaal dus ook niet veel nieuws ontdekken wanneer ze deze game spelen. Het spel begint dan ook wanneer hoofdpersonage Rick Grimes ontwaakt in het ziekenhuis aan het begin van het einde van de wereld en volgt daarna de overlevenden die proberen te, euh, overleven in de wereld die volledig naar de vaantjes is.

The Walking Dead: Assault komt dan weer wel meer overeen met TellTale's games op het vlak dat de game in verschillende episodes is opgedeeld. Het eerste hoofdstuk, Days Gone By, volgt de vroegste avonturen van Rick's groep. Hoofdstukken Safety Behind Bars en Fear The Hunters zullen de verdere ontwikkelingen in de comics naar je scherm brengen.

Het spel speelt als een mix tussen strategie en survival. De bedoeling is om je groep van maximaal vier overlevenden doorheen de levels te loodsen die natuurlijk bezaaid zijn met ondode strompelaars. De breineters rechtstreeks aanvallen is meestal geen goed plan, ze afleiden door bijvoorbeeld een autoalarm te laten afgaan om daarna ongezien voorbij de zombies te glippen werkt meestal beter.

1

Bijna de hele game is opgetrokken uit zwart-wit, net zoals de comics. Felle kleuren accentueren wel waar belangrijke voorwerpen liggen of gebeurtenissen zich voordoen. Spelers kunnen behind-the-scenes weetjes en artwork van de comics vrijspelen door zijmissies af te werken.

The Walking Dead Assault wordt momenteel voor zo'n 2 dollar verkocht voor iOS, maar volgens IGN zal de prijs na de launch week met een volle dollar stijgen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread