Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Vierde Crysis 'radicaal anders,' mogelijk free-to-play

Crytek-baas Cevat Yerli illustreert toekomst van de franchise.

Crysis 3 ligt nog niet in de winkels, maar Crytek heeft al plannen voor de rest van de franchise. In een interview met onze Britse collega's vertelt Crytek-baas Cevat Yerli over hoe de nieuwe Crysis misschien wel eens free-to-play kan zijn.

"Crysis 3 is het einde van het Crysis-verhaal, maar niet het einde van de franchise," stelde Yerli. De vierde Crysis zal dan ook niet Crysis 4 gaan heten, omdat die titel misleidend zou zijn. Yerli: "We zijn erg trots op de Crysis franchise en ik zou zo tientallen nieuwe delen maken. In tegenstelling tot Far Cry voelen we ons meer flexibel met Crysis."

Zo flexibel zelfs, dat Yerli een free-to-play Crysis wel ziet zitten. Eerder vertelde hij al eens dat Crytek na Crysis 3 en Homefront 2 alleen nog maar free-to-play games wil maken. "F2P is de toekomst. Ik denk dat er best F2P games kunnen bestaan die een goed verhaal vertellen en co-op of versus elementen bevatten. Het verdienmodel staat los van het ontwikkelen zelf. Alles is mogelijk."

"Dus ja, we hebben plannen voor een F2P Crysis, maar hoe dat er precies uit gaat zien, daar is het nog te vroeg voor om te speculeren," aldus Yerli.

Ongetwijfeld zal piraterij van invloed zijn geweest op deze beslissing. In het interview wordt duidelijk hoeveel moeite de Crysis, en daarvoor de Far Cry, franchise heeft gehad om winstgevend te zijn. Deels kwam dat door de torenhoge systeemvereisten van iedere game, waardoor het aantrekkelijker was om de games 'gratis' te testen. Mede daardoor werd Crysis 2 ook voor de consoles gemaakt, waarop piraterij minder gemakkelijk is en de verkoop dus hoger ligt.

Crysis 3 staat gepland voor februari 2013 en verschijnt op de PC, PlayStation 3, Xbox 360 en misschien ook op de Wii U.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Crysis 3

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties