Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe details Dragon Age 3: Inquisition bekend

Met dungeons en dragons, maar zonder Dungeons & Dragons.

Op de Edmonton Comic & Entertainment Expo in Canada was er een panel waar cinematic designer Jon Perry en creative Director Mike Laidlaw van BioWare in zetelden. Die twee onthulden de eerste feiten rond de volgende fantasy-RPG van de studio: Dragon Age 3: Inquisition.

Zo weten we bijvoorbeeld dat er weer heel wat zal kunnen worden aangepast. Zowel je eigen personage als de meute volgelingen die je doorheen het spel verzamelt zijn in grote mate kneedbaar naar jouw idealen.

De levels in het spel zullen ook erg groot worden. "Eén level uit Dragon Age 3 zal even groot zijn als alle levels uit zijn voorganger samen." wist Perry te zeggen. Krijgen we eindelijk een open wereld waarin alle dungeons en steden naadloos aan elkaar worden gelinkt?

Spelers zullen ook een eigen kasteel krijgen. Dit zal mogelijk als centrale hub dienen ter vervanging van het kampvuur uit Dragon Age: Origins. Hopelijk keert Sandal terug.

Net zoals in Mass Effect en de vorige Dragon Age zal je weer de keuzes uit de vorige twee games in de reeks kunnen importeren zodat deze invloed hebben op jouw spelwereld. Darrah vertelde hier ook bij dat het team deze functie zal proberen importeren zonder dat het spel de savegames op je harde schijf nodig heeft. Dit lijkt ons eerlijk gezegd een zeer moeilijke en vrij nutteloze doelstelling.

Het hoofpersonage zal ook deze keer weer een mens zijn, maar het spel zal je verschillende achtergronden aanbieden zodat er toch nog meer vrijheid is voor de speler. Die achtergronden zullen in tegenstelling tot hun variant in Origins niet speelbaar zijn, maar hebben wel een invloed op het verhaal.

En ook Morrigan's moeder, Flemeth zal haar terugkeer maken in deze derde Dragon Age. De mysterieuze Witch of the Wilds die de speler de ene keer helpt en de andere keer levend probeert te grillen in haar draakvorm moest volgens Laidlaw gewoon in deze game zitten. Of hoe hij het zelf zegt: "It feels wrong to not have a little Flemeth in your game.".

Tenslotte onthulde BioWare nog drie concept art afbeeldingen die we hieronder voor jullie verzamelden.

Dragon Age 3: Inquisition wordt volgend jaar deze tijd verwacht voor PC, PS3 en Xbox 360.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dragon Age: Inquisition

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties