Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Joe Danger 2 komt toch naar PlayStation 3

Met tien uur extra content.

Joe Danger 2: The Movie komt ergens de komende weken alsnog naar de PlayStation 3. Deze versie krijgt tien uur extra content mee die focust op Joe's originele motorcross stunts. Wij vroegen ons al af waar hij bleef, toen we de Xbox 360-versie een 8 gaven.

Toen Joe Danger 2 twee weken terug exclusief op de Xbox 360 verscheen, vroegen veel fans zich af waar de PS3-versie bleef. Immers, de originele Joe Danger is groot geworden op Sony's platform. Nu blijkt dat de PS3-versie er altijd al aan zat te komen, maar dat ontwikkelaar Hello Games er niets over mocht zeggen.

"Tot nu toe konden we niets zeggen over de PS3-versie, en dat deed me pijn," aldus Sean Murray van Hello Games. "Door niet over platforms te praten hoopten we dat men er vanuit zou gaan dat de game op meerdere zou verschijnen. In plaats daarvan merkten we dat men dacht dat de game voor altijd exclusief zou zijn. De afgelopen weken wilde ik niets liever dan schreeuwen: 'wacht alsjeblieft wat weken en dan krijgen jullie, de PS3-fans, de definitieve versie!', maar dat kon niet."

Murray heeft er spijt van dat hij heeft ingestemd met de eis van Microsoft om de PS3-versie stil te zwijgen. Toch heeft hij geen spijt van de samenwerking. Sean: "Microsoft is een goede steun geweest en we hebben fijn met ze samengewerkt. Door Joe Danger 2 zo kort mogelijk exclusiviteit mee te geven is deze uitgebreidere PS3-versie nu mogelijk."

Murray hoopt de extra content ook naar de Xbox 360 te loodsen door middel van een patch, maar daar is nog niets concreets over bekend. Maar nu de deal met Microsoft is afgelopen, is Joe Danger volgens de makers 'vrij' en kan de game ook verschijnen op platformen als de PC, Wii U of PlayStation Vita. In de toekomst horen we er vast meer over.

Read this next