De zesde Humble Bundle heeft ondertussen zo'n kwart miljoen stuks verkocht. We hadden niets minder verwacht van zo'n epische collectie games, maar de organisatie achter de bundel vond dit blijkbaar nog lang niet genoeg. Resultaat: vier extra games én hun soundtracks voor al wie meer de het gemiddelde (momenteel 6 dollar) betaalt/betaalde.

De vier nieuwe games zijn ook weer stuk voor stuk pareltjes. De eerste game is Bit.Trip Runner waar je op de maat doorheen levels moet springen, schuiven en vechten. Na een tijdje extreem moeilijk, maar steeds extreem leuk én bevredigend wanneer je eindelijk doorheen dat verdomde level geraakt.

Het tweede spel heet Gratuitous Space Battles, waarin je je eigen ruimtevloot mag samenstellen om ze daarna naar jouw voorkeuren aan te passen. Gebruik je meest strategische hersenhelft om de tegenstand van de kaart te vegen en laat je zeker niet afleiden door de geweldige grafische kunstwerkjes die tijdens de gevechten op je scherm verschijnen.

In het derde spel, Jamestown, kruip je zelf achter de stuurknuppel van een tot de tanden bewapend schip. Alleen of met maximaal drie co-op buddies schiet je jezelf door de levels van deze retro schoot-em-up terwijl je miljoenen kogels en andere projectielen ontwijkt.

Het laatste spel, Wizorb, is waarschijnlijk de meest bizarre game die je sinds lange tijd hebt gespeeld. Als magiër moet je zestig verschillende levels zien te overleven door middel van verschillende spreuken te gebruiken die elk een ander effect hebben op de verwoestbare omgevingselementen. Zelf speel je als een soort van Breakout balkje en je spreuken vertalen zich dan ook als projectielen uit dat spel. Zeer gevarieerde gameplay met retro-graphics maken deze experimentele indie-titel zeker de moeite waard.

De bundel kan je via deze link kopen. Hieronder nog een video van de originele game voor 'grote betalers', Dustforce.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Meer artikels van Niels Jani