Het initiatief voor een hackbare Android-console dat een maand geleden op crowdfunding-website Kickstarter werd gezet, heeft aan het eind van de campagne meer dan 8,5 miljoen dollar opgehaald. Het doel was om in een maand 950 duizend dollar in te zamelen. Dit bedrag was nodig om de console te realiseren. De interesse was enorm, dat bleek al in de eerste twee dagen. Daarin werd al meer dan 2 miljoen gedoneerd.

De exacte cijfers: 8.596.475 dollar, gedoneerd door 63.416 mensen.

Ouya, zoals de console gaat heten, is een hackbare console die draait op Android. Het apparaat is niet groter dan een Rubiks Cube en kan bestuurd worden met de bijgeleverde controller. Maximaal vier controllers kunnen er op worden aangesloten. De ontwikkelaars van de console benadrukken dat het een open platform is waarop iedereen zijn eigen programma's mag draaien. De Ouya komt standaard met de open source-mediaspeler XBMC. Eerder werd ook al bekend dat OnLive, de cloudgaming-dienst ook draait op Ouya.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Thomas Mak

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Meer artikels van Thomas Mak