THQ heeft bekend gemaakt de geplande samenwerking met Mexicaanse filmregisseur Guillermo del Toro te hebben gestopt. Daardoor lijkt de inSANE-trilogie momenteel een verloren zaak. Jasin Rubin, hoofd van THQ, vertelde waarom.

"We hebben besloten niet verder te gaan met de pre-productie van inSANE en hebben de IP-rechten bij del Toro neergelegd. Door deze plannen te cancellen kunnen we ons beter focussen op onze core games," aldus Rubin. Hiermee doelt hij onder meer op Darksiders II en Metro: Last Light.

inSANE zou een trilogie van survival-horror games worden en is ontsproten aan het brein van del Toro. Deze filmregisseur is onder meer bekend van de Hellboy-films en Pan's Labyrinth. Het eerste deel van inSANE was in ontwikkeling bij Voliton, Inc, onder meer bekend van de Saints Row franchise.

Eind 2011 vertelde del Toro dat deze eerste game nog wel een jaartje of drie in ontwikkeling zou zijn. Op een teaser-trailer na is er nooit iets van de game getoond. Of we ooit meer van het project gaan zien is nu onzeker.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Meer artikels van Randolf Bouwma