Tabletlijn Microsoft officieel onthuld

UPDATE: Nu inclusief trailer!

Microsoft heeft haar eigen tabletlijn onthuld, Microsoft Surface genaamd. Deze bestaat vooralsnog uit twee tablets die beide worden geleverd met een beschermende cover die ook dienst kan doen als toetsenbord.

De eerste tablet draait op besturingssysteem Windows RT en is de light-variant van de twee. De andere Surface is volledig compatibel met het aankomende Windows 8. Beide tablets hebben een scherm van 10,6 inch, wat een inch groter is dan bijvoorbeeld de nieuwe iPad. De RT-versie is 9,3 millimeter dik en komt in uitvoeringen van 32 of 64 gigabyte, de Windows 8 variant is met 13,5 millimeter iets dikker en komt beschikbaar in 64 en 128 gigabyte. Het scherm is van Corning Gorilla Glass 2.0. Verder bevat een Surface onder andere een USB-poort en MicroSD slot.

Kenmerkend voor de Surface is de beschermende flap. Deze magnetische bescherming voor het scherm met ingebouwd toetsenbord komt ook in twee versies. De eerste maakt gebruik van gestures om te typen, terwijl de tweede variant virtuele toetsen biedt. Beide flappen geven gebruikers de mogelijkheid om de tablet rechtop te zetten.

Wat de prijs betreft is er helaas nog niks bekend. Microsoft heeft enkel aangegeven dat de prijzen competitief zullen zijn. Voor ons gamers is er alvast één game aangekondigd: Skulls of the Shogun. En natuurlijk zullen de tablets het op de E3 aangekondigde SmartGlass ondersteunen, een service die connectie tussen tablets en de Xbox 360 mogelijk maakt.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Thomas Mak

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread