Onze live coverage is tot een einde gekomen. Hier is wat je gemist hebt:

Coverage

17:58

Goede namiddag beste Eurogamers, ik ben alvast terug een beetje wakker na het volgen van de Sony persconferentie gisterennacht, hopelijk jullie ook! Zo meteen gaan we van start met de allerlaatste liveblog voor deze E3, die van de persconferentie van Nintendo!

18:02

Dit is de link naar de officiële livestream als je wilt meevolgen: http://www.nintendo.co.uk/NOE/en_GB/news/e3_2012_49753.html

18:02

We zijn net begonnen!

18:04

Miyamoto maakt een stijlvolle intrede op het podium. Zijn Engels is nog steeds niet echt verbeterd. Gelukkig heeft hij een tolk bij. Pikmin mannetjes worden via AR-technologie op de schouders van het publiek getoverd. Hah. Origineel.

18:05

BAM. Meteen de Wii U op tafel. Pikmin 3 aangekondigd.

18:09

De Pikmin kunnen materialen gebruiken om bruggen te vormen. Er is een nieuw soort Pikmin: steen Pikmins. "De strategie is veel dieper nu." Je kunt het spel volledig met de Wii U controller spelen, maar het hoeft niet. Het spel is top-down. Je drukt op de touchscreen om de Pikmin die je volgen orders te geven.

18:10

Miyamoto haalt een Pikminpoppetje uit zijn zak. Dit is magie!

18:11

Reggie Fils-Aime verschijnt.

18:12

We gaan 23 Wii U games op een uurtje te zien krijgen.

18:13

Wii U verandert gaming, hoe je interageert met je vrienden en hoe je van je tv geniet. Het is intuïtief, toegankelijk voor iedereen. Youtube zal de Wii U ondersteunen.

18:15

Wii U zal twee gamepads ondersteunen.

18:19

De hardwarefeatures van de Wii U worden getoond. Er is een zwarte Wii U controller. Analoge sticks, triggers, bumpers, infrarood. De gamepad kan trillen en heeft motion sensing. MiiVerse wordt getoond. De centrale hub waar je belandt als de console opstart.

18:22

MiiVerse wordt heel sociaal. Mii's van verschillende spelers staan in groepjes rond bepaalde games. Je kunt allerlei dingen delen met de Mii's van andere spelers. New Super Mario Bros. U wordt getoond.

18:26

We zien tekstballonnetjes boven Mii's van mensen die zich aan een bepaald level in de traditionele Mario levelmap bevinden. Arkham City: Armored Edition wordt getoond voor de Wii U.

18:29

Je kunt voor vijanden scannen met de speciale Gamepad. Je kunt de touchscreen gebruiken om bommen één voor één tot ontploffing te laten brengen, om door de menu's te navigeren. Het spel ziet er net hetzelfde uit als op de andere consoles.

18:29

Scribblenauts Unlimited aangekondigd voor de Wii U.

18:31

Je kunt dingen tekenen en schrijven op de touchscreen. Er is een nieuwe multiplayermodus.

18:33

Montage van games die voor de Wii U gaan verschijnen. Darksiders II. Mass Effect 3. Tank! Tank! Tank! Tekken Tag Tournament 2. Trine 2: Director's Cut. Ninja Gaiden 3: Razor's Edge. Aliens Colonial Marines.

18:36

Wii Fit U wordt getoond. Je kunt de nieuwe Gamepad gebruiken om door het menu te navigeren. Je moet het voor je op de grond leggen tijdens het staan op het balance board en het toont extra beelden, of je moet het voor je uit houden en kan het bijvoorbeeld als waterkannon gebruiken.

18:38

SiNG wordt onthuld. Dans- en zanggame. Er zit een micro bij. De Gamepad toont lyrics en instructies. Verschillende vrienden kunnen mee dansen.

18:41

Morgenavond om 3 uur 's nachts gaat er een speciale livestream zijn van Nintendo die volledig draait rond de 3DS. Nintendo heeft duidelijk teveel te tonen. New Super Mario Bros. 2 wordt al even getoond. In Amerika verschijnt het 19 augustus.

18:43

Paper Mario Sticker Star wordt getoond voor de 3DS. Verschijnt in het najaar.

18:46

Luigi's Mansion 2 wordt getoond. Luigi moet zich door verschillende villa's zien te banen, elk met eigen uitdagingen en geesten die hij moet vangen. 3DS-gamemontage. Castlevania Lords of Shadow: Mirror of Fate. Disney Epic Mickey: Power of Illusion. Scribblenauts Unlimited. Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance. Aaargh, waarom zijn dat allemaal zo lange titels?

18:49

LEGO City Undercover. Verschijnt voor 3DS en Wii U. We zien de typische LEGO gameplay. Je kunt scannen met de Gamepad. Het is de bedoeling om undercover te gaan. Op het einde verdwijnt een LEGO mannetje in een groene Mario pijp. Het publiek is blij.

18:50

Yves Guillemot, CEO van Ubisoft verschijnt. Die hebben we gisteren al eens ergens zien opduiken!

18:51

Naar de Wii U wordt voortdurend verwezen met de term "asymmetrische gameplay".

18:54

Just Dance 4. De Gamepad van de Wii U wordt gebruikt om de virtuele danser te bedienen die de spelers moeten volgen.

18:58

ZombiU nu. Het is een FPS. Gamepad doet dienst als scanner, inventaris, toetsen om iets te hacken. Je moet ermee schudden om zombies van je af te krijgen. Het publiek is enthousiast. En het belangrijkste: de camera in de Gamepad kan van je gezicht in real-time een zombiegezicht maken. Reggie amuseert zich ermee. Ubisoft Wii U montage: Assassin's Creed III, Yourshape: Fitness Evolved 2013, Rayman Legends. Sports Connection. Avengers: Battle for Earth.

19:01

Nintendo Land aangekondigd. Bevat twaalf kleinere games. Oa. Animal Crossing, Legend of Zelda: Battle Quest, Luigi's Ghost Mansion, Donkey Kong. Allen maken ze gebruik van de Wii U Gamepad.

19:02

Het zijn multiplayergames. Eén iemand speelt met de Gamepad, anderen met de Wii Motes.

19:08

In Luigi's Ghost Mansion is diegene met de Gamepad de geest. Hij ziet alle spelers van bovenaf in een doolhof. De mensen die op het tv-scherm kijken ook van bovenaf maar zien de geest niet. Ze kunnen de geest bestrijden met hun zaklampen. Als de geest een mens aanvalt is hij uitgeschakeld tot zijn team hem terug tot leven werkt. Als alle mensen tegelijk dood zijn verliezen ze.

19:09

Trailer van Nintendo Land wordt getoond. Het is een launchtitel voor de Wii U. Het is opgesteld als een pretpark waar Mii's kunnen rondlopen, elke game is een attractie.

19:11

Vijf Wii U titels kan je digitaal beleven via deze link: E3.nintendo.com

19:11

De show eindigt met digitaal vuurwerk op de grote schermen vooraan. Euhm, joepie?

19:12

Dat was het voor deze E3 jongens en meisjes, hopelijk hebben jullie ervan genoten!

19:13

En nu is het vooral aan onze crew ter plaatse. Blijf Eurogamer Benelux regelmatig checken voor exclusieve previews en filmpjes vanop de beursvloer! Over and out.

Laatste reacties

Meld je aan om reacties te plaatsen onder deze livetext.
  Cedric_ 7 jaren geleden
  Man dat was saai :(
  Cedric_ 7 jaren geleden
  ZombiU!
  Korneel 7 jaren geleden
  Lego City ziet er echt leuk uit.
  Cedric_ 7 jaren geleden
  Betere stream vind ik dan de officiële: http://www.youtube.com/watch?v=oc_IHVMiPvo&feature=relmfu
  Korneel 7 jaren geleden
  Pff ze mogen wel wat werken aan hun "mopjes" over harley :p
  Cedric_ 7 jaren geleden
  Hah, een eerste mislukt mopje!
  Cedric_ 7 jaren geleden
  facial expressions... Smileys zoals ze zeggen dus
  Korneel 7 jaren geleden
  WiiU wordt dus een social network :p
  lavalampkap 7 jaren geleden
  flauw of niet, ik zou er blij met zijn :D
  Korneel 7 jaren geleden
  Zou maar een flauwe herhaling zijn van die microsoft stunt :p
  Cedric_ 7 jaren geleden
  Ze kunnen maar zien dat ze daar niet allemaal een nieuwe WiiU meekrijgen...
  Cedric_ 7 jaren geleden
  Reggie-san!
  Korneel 7 jaren geleden
  Ah, daar is de Reggie.
  Cedric_ 7 jaren geleden
  Ja een beetje vreemd dat ze daar met twee door elkaar staan te praten :/
  Korneel 7 jaren geleden
  Argh, waarom altijd Miyamoto met tolk. Dat is echt niet zo leuk, en doet de man geen eer aan vind ik.
  Korneel 7 jaren geleden
  Gokje op soort pokemon game voor WiiU.
  Cedric_ 7 jaren geleden
  In perfect Engrish, zoals het hoort :)
  Cedric_ 7 jaren geleden
  Let the HYPE begin!
  lavalampkap 7 jaren geleden
  You stole my line :o
  Cedric_ 7 jaren geleden
  Present!