Alle makers Kingdoms of Amalur: Reckoning op straat

Blijft het bij één game in Amalur?

Hoewel er nog niets officieel bekend is gemaakt, lijkt het er sterk op dat 38 Studios al haar medewerkers heeft ontslagen. De ontwikkelaar van de action role-playing game Kingdoms of Amalur: Reckoning heeft door financiële problemen iedere werknemer van de studio op straat gezet, evenals die van dochterbedrijf Big Huge Games.

Een medewerker klaagde al op Twitter over zijn ontslag en nieuwssite WPRI beweert een brief in handen te hebben waarin het personeel wordt ingelicht over hun situatie. De brief zou gisteren zijn verstuurd. Al geruime tijd zit het bedrijf in de problemen. Het kon niet voldoen aan een aflossingsregeling die was getroffen met de staat Rhode Island. Vorige week lukte dat alsnog, maar dat ging wel ten koste van het salaris van iedereen binnen de studio. Zij kregen afgelopen maand niet betaald.

Kingdoms of Amalur: Reckoning, de enige game van de relatief nieuwe studio, werd door de pers prima ontvangen. De gemiddelde score op Metacritic staat bijvoorbeeld op een 80 uit 100. Een commercieel succes was het echter niet. Gouverneur van Rhode Island, Lincoln Chafee, zei op een persconferentie dat de game "heeft gefaald". Om de kosten van de rpg terug te verdienen moesten er minimaal drie miljoen exemplaren over de toonbank gaan. Volgens Chafee zijn er in de eerste negentig dagen na release slechts 1,2 miljoen stuks verkocht.

Wat er nu gaat gebeuren met 38 Studios, en Big Huge Games, is onduidelijk. De kans dat de studio's zullen verdwijnen is aanzienlijk en wellicht keren we niet meer terug in het koninkrijk Amalur.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Thomas Mak

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread