DOTA 2 wordt free to play... met een twist

Gabe blijft mysterieus doen.

DOTA 2, Valve's langverwachte game in het MOBA-genre (denk League of Legends of Heroes of Newerth), wordt free to play. Dat bevestigde Gabe Newell, hoofd van Valve, tijdens een podcast. Gabe vertelde er meteen bij dat we wel enkele twists mogen verwachten aan het originele free-to-play model, dat vaak een shop inhoudt waar je skins of xp boosts kan kopen.

Gabe bleef echter vaag over deze "twists". Hij zei dat het team vooral na had gedacht hoe je een waarde moet geven aan contributies van gewone mensen aan de community. Het zou gaan om een soort beloningsmodel, waarbij spelers die bijvoorbeeld een goede gids zijn voor nieuwere spelers, een beloning zouden ontvangen. Gabe zou het systeem ook graag uitbreiden naar andere games. Hij wil dat gamers kunnen profiteren van collectieve acties van andere gamers, en zou daartoe ook graag Steam inzetten. Een nobel doel, lijkt ons.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Korneel Deschamp

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread