Nintendo heeft bevestigd dat zij een nieuwe Super Mario Bros game voor de Wii U zullen presenteren op de E3 2012 dat in juni gehouden zal worden. Dit bevestigde de Spaanse krant El Mundu naar aanleiding van een recent interview met Shigeru Mitamoto.

Miyamoto wist El Mundu toe te vertrouwen dat Mario Wii U gebruik zal maken van de tablet controller en dat er een interessante wisselwerking tussen TV en controller is te verwachten. Ook is hij nog steeds geďnteresseerd in de geflopte Wii Music IP en zou deze technologie mogelijk een rol kunnen spelen in de nieuwe Mario game.

"Het is altijd jammer als iets niet zo aanslaat als je had gehoopt", zei Miyamoto. "Onze negatieve ervaringen met het project belemmeren het gebruik maar toch wil ik zien of we er nog niet iets mee kunnen bereiken door het vanaf een andere kant te bekijken. Ik zou er dolgraag nog iets mee doen".

Miyamoto gaf tijdens het interview aan op dit moment te werken aan kleinere projecten als Luigi's Mansion 2 voor de 3DS en Pikmin 3.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Mike van Schijndel

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carričre als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Meer artikels van Mike van Schijndel

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

New Super Mario Bros. U Review

Klassieke game voor nieuwe console.

New Super Mario Bros. Wii

Pas op voor je vrienden!

Replay of FastForward: Super Mario Galaxy

Gezocht: loodgieter in outer space.

Super Mario Galaxy 2

Een intergalactisch pretpark.

Wii U start binnenkort sneller op

Systeemupdate schaaft twintig seconden van opstartproces af.