Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wasteland 2 Kickstarter brengt 3 miljoen op

Mod Kit en OS X/Linux versies verzekerd.

De Wasteland 2 Kickstarter sloot vandaag af met maar liefst $2,933,147 op de teller. Samengevoegd met de $107,502 verdiend via PayPal betekent dit dat er meer dan 3 miljoen dollar is opgehaald. De post-apocalyptische RPG is het tweede grote project dat zo vorm krijgt via Kickstarter, na het Double Fine Adventure van Tim Schafer.

Wasteland 2 moet de opvolger worden van Wasteland, een tactische, turnbased RPG uit de jaren '80. Wasteland wordt gezien als één van de voorlopers van Fallout. De ontwikkelaars zijn inXile Entertainment, onder leiding van Brian Fargo, een ontwikkelaar van enkele legendarische titels. Ook Chris Avellone van Obsidian Entertainment komt zijn design skills lenen aan het team van Fargo.

De game zou ook een Linux en Mac versie krijgen, én een Mod Kit zodat spelers hun eigen toevoegingen kunnen maken. De game zou in oktober 2013 moeten verschijnen. Wil je een diepere discussie over Kickstarter? Luister dan zeker eens naar onze podcast.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Wasteland 2

PS4, Xbox One, PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties