Blizzard geeft impact The Old Republic toe

Aantal WoW subscribers zakt. 

Blizzard heeft voor het eerst toegegeven dat World of Warcraft lijdt onder het uitbrengen van Star Wars: The Old Republic. Hun MMO, die in november 2010 nog piekte op 12 miljoen spelers, viel terug tot 10.3 miljoen spelers in november 2011. Star Wars: The Old Republic kwam eraan einde december, en lijkt zijn impact niet te hebben gemist.

Nadat Blizzard eerst al 600 ontslagen aankondigde, begon het nu ook met een hevige marketingcampagne erop gericht om oude spelers terug te winnen, de zogenaamde "Scroll of Resurrection". Het was producer Lagrave die stelde dat ze weldegelijk te lijden hebben onder The Old Republic, hoewel WoW nog steeds veruit de populairste MMO blijft. Volgens Lagrave lagen er zelfs voorstellen op tafel om de huidige trial (tot level 20) uit te breiden tot lvl 40 of 60. Van een volledige switch naar free-to-play is echter geen sprake.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Korneel Deschamp

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Gerelateerde content

The Elder Scrolls Online: Blackwood aangekondigd

Een prequel op The Elder Scrolls 4: Oblivion.

Pc-versie Fortnite krijgt Performance Mode

Een gebrek aan skills kun je vanaf nu dus niet meer wijten aan een slechte framerate.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread