De 22-jarige George Hotz, beter bekend als Geohot, werd gearresteerd voor bezit van marihuana. De man raakte bekend toen hij de iPhone jailbreakte in 2008. Daardoor kon illegale software op het apparaat afgespeeld worden . Begin 2010 deed hij hetzelfde bij de Playstation 3, waarop Sony naar de rechtbank stapte.

Sony en Hotz kwamen tot een minnelijke schikking, maar nu komt hij dus alweer in aanraking met de lange arm der wet. Hij werd opgepakt toen hij op weg was naar SXSW, een muziek-, film- en computerfestival in Austin, Texas. De drugs bevonden zich in het handschoenkastje van zijn wagen.

Hij mag marihuana medicinaal gebruiken in CaliforniŽ, waar hij woont, maar niet in een andere staat. Volgens de sheriff waren de drugs die hij had meegesmokkeld veel meer waard dan Hotz beweerde, hetgeen tot een discussie leidde. Een deel van de drugs zat verstopt in chocolade, en de sheriff woog de hele reep in plaats van enkel de marihuanabestanddelen. Zei er iemand iets over karma?

Hotz betaalde uiteindelijk een borg van $1500 om terug vrij te komen.

Sinds zijn hackersperikelen werkt hij bij giganten als Google en Facebook, die iemand met zoveel 'kwaliteiten' wel kunnen gebruiken om gaten in hun beveiliging te dichten.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Odin van Schoote

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Meer artikels van Odin van Schoote