Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft verschijnt op Xbox zonder Kinect-ondersteuning

Startversie is 1.6.6.

De Xbox Live Arcade-versie van Minecraft zal aanvankelijk uitgebracht worden zonder Kinect-functionaliteit. Dat werd duidelijk op de Spring Showcase van Microsoft. De ongelooflijk succesvolle indie-game van Mojang had normaal eind vorig jaar al op XBLA moeten verschijnen.

De Xbox 360-versie is gebaseerd op Minecraft versie 1.6.6. Die verscheen mei vorig jaar op PC. Developer 4J moet in samenwerking met Microsoft Game Studios en Mojang de game na release patchen tot op gelijkaardig niveau van de PC-versie. Eén van die patches zal dan ook de Kinect-ondersteuning invoeren.

"1.6.6 is het startpunt waar Microsoft, 4J en Mojang het eens over waren toen het developmentproces begon," zegt lead producer Roger Carpenter tegen Eurogamer.net. "Op een later punt zullen we aankondigen hoe we de game zullen updaten, maar we zullen de XBLA-versie langzaam maar zeker tot hetzelfde niveau brengen als de PC-versie."

Nieuw in Minecraft voor de Xbox 360 is een in-game wiki en tutorials die uitleggen wat de basisacties zijn van het spel. Hoe Kinect precies gebruikt zal worden blijft voorlopig een mysterie.

"Wat we vooral niet willen doen is, voor een gebrek aan een beter woord, het verkloten," zei Carpenter. "Minecraft is zo belangrijk voor zoveel mensen dat we het echt juist moeten hebben voor controllers en voor Xbox 360."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Minecraft

Video Game

Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties