Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Terraria trekt de stekker eruit

Geen nieuwe updates meer.

Minecraft was natuurlijk een prima game maar persoonlijk heb ik nog meer plezier gehad met de verslavende platform-bouw game Terraria. Met een strakker omlijnde spelopbouw, duidelijke doelen en een grote hoeveelheid monsters om mee te knokken hield deze game mijn aandacht wekenlang vast.

Helaas komt het graven nu tot een abrupt eind en lijkt de bodem in zicht: na regelmatige updates die elke keer weer fantastische content aan de game toevoegden houdt developer Re-logic het voor gezien om zich te richten op andere projecten.

"Ik wil mijn batterijen opladen en een betere programmeur worden.", zei lead developer Andrew Spinks in een blogpost. "Ik heb ontzettend veel geleerd van Terraria en wil die kennis nu gebruiken voor een nieuw en nog beter project."

Spinks partner Finn Brice met wie hij de game samen maakte is inmiddels al bij een volgend project betrokken: de avontuurlijke sandbox game Starbound.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Terraria

Android, iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, Nintendo Wii U, PC, Nintendo 3DS

Related topics
PC
Over de auteur
Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.
Reacties