Meer geheugenverlies in nieuwe ... wat was het ook weer

Amnesia-opvolger wordt ontwikkeld door team Dear Esther.

Dat de uitstekende horrorgame Amnesia: The Dark Descent uit 2010 een vervolg zou krijgen, was al duidelijk toen de game een succes aan de virtuele kassa bleek te zijn. Nuja, de nieuwe Amnesiawebsite die eerder deze maand plots online verscheen kan ook wat met dat voorgevoel te maken gehad hebben, een voorgevoel dat vandaag eindelijk officieel bevestigd werd.

De game krijgt de welluidende ondertitel "A Machine for Pigs" mee, want het verhaal zal ditmaal gaan over industriemagnaat Oswald Mandus die er net een rampzalige expeditie in Mexico op heeft zitten. Wanneer vervolgens blijkt dat een mysterieuze machine die hem in z'n nachtmerries achtervolgt plots werkelijkheid blijkt geworden te zijn, kan de beproeving van de mentale gezondheid beginnen. A Machine for Pigs wordt geen rechtstreekse opvolger van de eerste game, maar speelt zich wel af in hetzelfde universum.

Voldoende stof voor een nieuw verhaal vol ongebreidelde horror van het soort dat ontwikkelaar Frictional intussen tot z'n handelsmerk gemaakt heeft. Helaas is het ditmaal evenwel niet Frictional Games die de ontwikkeling op zich neemt, maar zullen zij enkel optreden als uitgever van de game.

De keuze om A Machine for Pigs extern te ontwikkelen, zou echter wel eens interessant kunnen worden aangezien thechineseroom, maker van het onlangs verschenen Dear Esther, de ontwikkeling voor zijn rekening neemt. Dear Esther mocht dan wel geen horrorgame zijn, zoals je in onze review kon lezen toonde het wel aan dat thechineseroom met weinig middelen een gedetailleerde en boeiende ervaring kan klaarstomen.

Wie snakt naar meer details over Amnesia: A Machine for Pigs, kan er de aankondiging op Joystiq op nalezen alsook een interview met leden van zowel Frictional Games als thechineseroom dat in de loop van vandaag online zou moeten verschijnen.

Amnesia: A Machine for Pigs zal nog dit jaar verschijnen en als het even kan rond Halloween.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Frederik Galle

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread