Patenten onthullen mogelijke Wii U specs

Nadruk ligt op "mogelijke".

Patenten die Nintendo ingediend heeft bij het USPTO kantoor tonen aan dat het bedrijf concepten had ingestuurd om HD en bril-vrije 3D in zijn tablet-achtige controller van de Wii U te implementeren. Er is geen zekerheid dat deze zaken uiteindelijk in het product zullen verschijnen, maar Nintendo heeft er in ieder geval onderzoek naar gedaan.

Volgens documenten die Kotaku heeft opgegraven, zouden de patenten - die in september ingediend werden - ook microfonen omschrijven die op de voor- en/of achterzijde van de controller geplaatst zouden worden. Dit suggereert een systeem voor stemherkenning of stem-geactiveerde controls.

Er werd reeds bevestigd dat de controller een camera heeft die naar de speler gericht staat, maar de patenten vermelden ook nog de mogelijkheid van gezichtsherkenning-software die zou toelaten gezichtsdata op te slaan in de console.

Andere interessante vermeldingen gaan als volgt: een web browser; uitwisselen van beelden en geluid met andere toestellen; randapparatuur zoals een geweer. Gezien we het hier over Nintendo hebben, denk ik dat die gun add-on eerder een onvermijdelijk feit dan wilde speculatie is.

Hoogstwaarschijnlijk komen we in de aankomende E3-beurs meer te weten over er wat er nu al dan niet in het eindresultaat komt te zitten.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Steph Vanquaethem

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Gerelateerde content

Microsoft koopt Activision Blizzard

Voor een recordprijs van 70 miljard dollar!

Deze games komen in de tweede helft van januari naar Xbox Game Pass

Hitman en Extraction staan voor de Death's Door!

Far Cry 6 review - Geen revolutie

Update: Pagan: Control DLC review.

Banjo-Kazooie komt deze week naar Nintendo Switch Online

De beer is terug op een Nintendo-console!

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread