Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Gears of War 3 DLC aangekondigd

Forces of Nature heeft nieuwe maps, meer achievements.

Epic heeft aangekondigd dat er nieuwe Gears of War 3 DLC op komst is. Het pakket heet Forces of Nature en zal op 27 maart verschijnen.

In totaal zal Forces of Nature drie geheel nieuwe maps bevatten en twee remakes uit vorige Gears of War-games. De nieuwe maps heten Aftermath, Artillery en Cover. Elk van deze maps staat in het teken van een natuurramp. De remakes zijn Jacinto uit Gears of War 2 en Raven Down uit de eerste game.

Aftermath is een stadspark, vlak nadat er een tsunami overheen gegaan is. Tijdens gameplay komt het park af en toe nog eens onder water te staan en ook zijn er nog naschokken waardoor het moeilijk zal zijn om te mikken. Het water op de vloer zal het moeilijker maken om geniepig andere spelers te besluipen.

Matchs op Artillery spelen zich af op een militaire basis tijdens een storm. Er hangt stof in de lucht en er waaien brokstukken rond maar je kunt de omstandigheden ook gebruiken in je voordeel om je komst te verbergen.

Cover is dan weer de hemel voor snipers. Het is een klein havengebied dat de Stranded omgebouwd hebben tot dorpje en het hele gebied is mistig. Hierdoor kan iedereen zich verstoppen. De map is volgens Epic heel open met weinig obstakels en veel plekjes voor snipers.

In het DLC-pakket zitten ook vier speciale wapens als easter eggs verstopt. Deze wapens heten Elemental Cleavers en hebben elk één van de vier elementen als speciaal kenmerk. De snow cleaver kan een ijzige wind schieten waarmee je tegenstanders even kunt bevriezen en de emulsion cleaver ontploft wanneer het iemand raakt en doet burning damage.

Aan elk van deze vier wapens zijn ook achievements verbonden. In totaal voegt Forces of Nature 250 gamerscore toe aan de game.

Dat is echter nog niet alles! Er zijn ook nog eens vier nieuwe character models (Commando Dom, Mechanic Baird, Savage Grendadier Elite en Savage Hunter) en maar liefst zeven nieuwe weapon skins, waarvan twee volledig gemaakt zijn op basis van feedback van de community.

Een prijs is er officieel nog niet voor de Forces of Nature DLC maar dit zal hoogstwaarschijnlijk 800 MSP zijn zoals alle vorige DLC-pakketten voor de game. Forces of Nature vormt ook de afsluiting van de Gears of War 3 Season Pass.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Gears of War 3

Xbox 360

See 1 more
Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties