Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Aankondiging PS4 dit jaar alsmaar onwaarschijnlijker

Tretton zou teveel afgeleid worden.

De kans dat Sony dit jaar een PlayStation 4 aankondigd wordt alsmaar kleiner. In een gesprek met IGN zei baas van Sony's Amerikaanse PlayStation-afdeling Jack Tretton dat hij nu nog niet wil denken aan alweer een nieuwe hardwarelaunch en dat het hem teveel zou afleiden van de Vita en de nog te verschijnen PS3-toppers.

"Op vlak van wanneer je begint te praten over de volgende generatie en wanneer je ze aankondigt hangt het werkelijk af van de gezondheid van de bestaande platformen en de andere dingen waar je mee bezig bent," zei Tretton.

"En momenteel zijn we gefocust op de PS3 en heb ik nog een ander platform dat over een week gaat lanceren dus wil ik nog niet denken aan het lanceren van alweer nieuwe hardware in de nabije toekomst. Ik wil al onze energie focussen op onze consolebusiness, die nu zijn toppunt bereikt, en de Vita, die onze toewijding verdient. Om eerlijk te zijn, ik zou erg afgeleid zijn moest ik dit jaar al beginnen praten over de volgende generatie hardware."

Terwijl Sony nooit nu al zou toegeven dat er een aankondiging aan zit te komen, heeft de man wel een punt. Op E3 2012 zal de Vita nog niet eens aan zijn twee generatie games zitten en met een sterke aanwezigheid van Nintendo's Wii U en een waarschijnlijke aankondiging van een nieuwe Xbox heeft Sony misschien niet veel ruimte meer om er ook nog een PlayStation 4 aan toe te voegen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

The Last of Us

PS3

Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.
Reacties