Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed 3 officieel aangekondigd

Al drie jaar in de maak, verschijnt 30 oktober.

Assassin's Creed 3 is vanaf 30 oktober 2012 verkrijgbaar op PC, PS3, Wii U en Xbox 360. Dat heeft Ubisoft officieel bevestigd tijdens een gesprek met investeerders dat momenteel bezig is.

Verdere details over het verhaal of de tijdsperiode waarin de game zich afspeelt is nog niet bekend. Wel kon Ubisoft-baas Yves Guillemot kwijt dat het development team ondertussen al drie jaar aan de game werkt. Dat is langer dan Assassin's Creed 2 volgens onze berekeningen.

"We gaan deze titel hard pushen want het is een fantastisch product waar het team al drie jaar aan werkt," zei hij tegen de investeerders. "Wat we er al van gezien hebben is gewoonweg fabuleus."

Ubisoft had eerder al laten vallen dat we een grote Assassin's Creed-game mochten verwachten dit jaar en we zijn ondertussen ook al te weten gekomen dat dit deel het verhaal van Desmond Miles zal beëindigen. Het gerucht gaat ook dat het grootste deel van de game plaats vindt tijdens de Amerikaanse Revolutie toen de kolonies zichzelf onafhankelijk verklaarden van het Britse rijk.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed III

Video Game

Assassin's Creed Revelations

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.
Reacties