Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Metro: Last Light haalt release dit jaar niet

"Extra tijd nodig voor afwerking."

De eerste sneeuwvlokken die hier bij ons in de lage landen uit de lucht vallen luiden dan misschien wel het begin van een echte winter in, onze hoop op een nucleaire winter dit jaar mogen we alvast terug opbergen. THQ liet namelijk weten dat Metro: Last Light pas volgend jaar het levenslicht zal zien.

Daarme stellen ze allicht heel wat fans van de verrassend goede originele game die hoopten op een release deze zomer, teleur, maar gelukkig kan je het ook op een positieve manier bekijken. Dit toont aan dat, hoewel THQ er in deze tijden alles aan moet doen om zijn investeerders van hun waarde te overtuigen, games vroegtijdig en onafgewerkt de markt opgooien niet aan hen besteed is.

Reden voor het uitstel is dat de Oekraïense ontwikkelaars achter de game, 4A Games, meer tijd nodig hebben om alle plooien glad te strijken en een gepolijst eindresultaat af te leveren. Tijd die ze allicht goed kunnen gebruiken om opnieuw een claustrofobische singleplayercampagne van hoog niveau alsook de nieuwe multiplayerfeatures te implementeren.

Doe het licht maar uit, ik heb alles al gezien.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Metro: Last Light

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.
Reacties