Rechten op Fallout MMO naar Bethesda

Interplay krijgt er 2 miljoen dollar voor. 

De rechtszaak tussen Bethesda en Interplay over de rechten om een Fallout MMO te maken lijkt eindelijk tot een einde gekomen te zijn. Beide partijen gingen akkoord met een overeenkomst die Bethesda alle rechten bezorgd over Fallout. In ruil daarvoor krijgt Interplay 2 miljoen dollar. Interplay mag Fallout 1, 2 en Tactics blijven verkopen tot december 2013, waarna alle rechten overgaan naar Bethesda. De ontwikkeling van Interplays Fallout MMO wordt onmiddellijk stopgezet.

ZeniMax CEO Robert Altman zei blij te zijn dat er geen rechtszaak meer boven de IP hing, en dat men nu Fallout titels kon ontwikkelen zonder 3rd party bemoeienissen.

De hele affaire begon toen Bethesda een licentie gaf aan Interplay om een Fallout MMO te ontwikkelen, op voorwaarde dat Interplay 30 miljoen dollar fondsen vond en begon met de volwaardige productie in april 2009. Bethesda trok daarna naar de rechtbank toen duidelijk werd dat Interplay niet aan deze voorwaarden had voldaan, maar volgens hen toch weigerde de licentie af te staan.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Korneel Deschamp

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread